P E R S B E R I C H T

 BRANDWEER CUIJK WEER UP-TO-DATE MET NIEUWE VOERTUIGEN

Cuijk, 20 juni 2007 – De brandweer Cuijk kan nog dit jaar twee nieuwe voertuigen toevoegen aan het brandweerwagenpark. Het college van Burgemeester en Wethouders besloot dinsdag akkoord te gaan met de aanschaf van een hulpverleningsvoertuig (HV-1) en een tankautospuit (TAS 532). Vanmorgen werd het contract getekend met de firma MAN. De voertuigen zullen rond oktober in gebruik kunnen worden genomen.

Met de twee nieuwe voertuigen kan de brandweer Cuijk nog beter en veiliger haar taak uitvoeren op het gebied van hulpverlening bij ongelukken en branden.

Hulpverleningsvoertuig

Het bestaande hulpverleningsvoertuig (570) van 15 jaar oud wordt vervangen. In samenspraak met de regionale brandweer is besloten om te kiezen voor een hulpverleningsvoertuig HV-1 dat beschikt over diverse redgereedschappen. De HV-1 kan met name ingezet worden bij zwaardere ongevallen, bijvoorbeeld ongevallen met vrachtauto`s, bussen, treinen en landbouwvoertuigen.

Het hulpverleningsvoertuig zal niet alleen in de gemeente Cuijk, maar ook in het oostelijke deel van de veiligheidsregio Brabant-Noord (van Vierlingsbeek tot Oss) worden ingezet. Omdat het voertuig voor de regio gebruikt gaat worden, heeft de gemeente Cuijk een bijdrage gekregen in de aanschafprijs en krijgt zij jaarlijks een vergoeding voor onderhoudskosten.

De tankautospuit

De huidige tankautospuit TAS 532 is 23 jaar oud en is ook aan vervanging toe. Het nieuwe voertuig wordt hoofdzakelijk in de gemeente Cuijk ingezet bij branden en kleinere ongevallen. Bij grotere branden of calamiteiten in andere gemeenten kan deze voor assistentie worden opgeroepen, evenals voor een pelotonsoproep.

 Bij de aanschaf van deze twee voertuigen waren de gemeente Cuijk, de brandweer Cuijk en de regionale brandweer Brabant Noord nauw betrokken.

De nieuwe voertuigen voldoen aan alle nieuwe eisen op het gebied van Arbo en veiligheidsvoorzieningen. Ze zullen worden bepakt volgens de standaard van het ministerie van Binnenlandse zaken (BIZA-bepakt).

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met de gemeente Cuijk, 
cluster Communicatie, Floor de Graaf (floor.de.graaf@cuijk.nl of 0485 – 396 655).

Het tekenen van het contract
De ondertekening van het contract door (v.l.n.r.) A. de Goede (salesmanager MAN),
burgemeester L.M. Schoots
en gemeentesecretaris P.M. van de Koolwijk.

Uiterst rechts op de foto ziet u dhr. G. Kersten, centrale inkoper van de gemeente Cuijk
Hulpverleningsvoertuig
Het hulpverleningsvoertuig                
Tankautospuit
                    De tankautospuit (TAS

Dit zijn vergelijkbare modellen van respectievelijk het hulpverleningsvoertuig en de tankautospuit 
(de daadwerkelijke voertuigen zullen op detail afwijken).

Terug naar geschiedenis