De Cuijkse ladderwagen werd om assistentie gevraagd om te helpen met het bestrijden van de brand.

Zaterdagavond is aan de Steenstraat in Boxmeer een groot monumentaal pand boven compleet uitgebrand. Het herenhuis dat verdeeld is in appartementen en in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw dienst deed als gemeentehuis van Boxmeer.

Het pand zelf dateert van halverwege de jaren dertig. Bewoners van het pand waren er aanwezig toen de brand rond 19.00 uur uitbrak. Maar konden op tijd naar buiten komen. Brandweercommandant Ed Harmsen beschouwt het pand als verloren. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Vermoedens bestaan er dat op de bovenste verdieping een ongeluk is gebeurd. Het dak stond als eerste in brand. Brandweermannen die naar binnen gingen kwamen al snel weer naar buiten omdat het te heet was binnen. Daardoor zijn we van buitenaf gaan blusssen in plaats van binnenuit aldus brandweercommandant Ed Harmsen.
Burgemeester Karel van Soest van Boxmeer spreekt van een beeldbepalend gebouw voor Boxmeer. Het was één van de oudere panden van het dorp. In Boxmeer is al enige tijd discussie over eventuele sloop van het pand. Het pand moet als verloren beschouwd worden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
03-01-2009 Middelbrand Boxmeer
03-01-2009 Middelbrand Boxmeer
03-01-2009 Middelbrand Boxmeer 03-01-2009 Middelbrand Boxmeer
03-01-2009 Middelbrand Boxmeer
03-01-2009 Middelbrand Boxmeer